Trådlöst – för och emot

Trådlösa hörlurar har blivit alltmer populära under de senaste åren och de flesta stora tillverkare har idag ett flertal produkter som passar för olika behov och människotyper. Förutom olika märken så finns det också olika modeller, till exempel en enkel snäcka eller en dubbel uppsättning, heltäckande lurar eller lurar som är vattentäta. Beroende på vem användaren är så finns det bra alternativ om man bara gör lite efterforskningar och bestämmer sig för vad det är man verkligen behöver.

Precis som med alla andra val man gör här i livet så får man alltid räkna med både för- och nackdelar och sedan väga dessa mot varandra. Huvudsaken är att man hittar det som passar de personliga preferenserna och den egna livsstilen bäst. Om man till exempel tränar mycket kan det ibland vara bättre att ha lättare lurar medan den som sitter hemma och lyssnar på sig favoritmusik kanske föredrar ett tyngre set. Andra faktorer som spelar roll är den egna budgeten och hur bekväm eller obekväm man kan uppleva att en hörlur är.

Fördelar och nackdelar med trådlöst

Trådlös teknologi innebär framförallt att man har full rörlighet och slipper en massa sladdar som man lätt kan trassla till eller fastna i. Tränar man på ett gym kan en sladd vara hur irriterande som helst, liksom om man planerar att vara allmänt rörlig. Å andra sidan måste man se till att lurarna är laddade och har man glömt att göra det, eller helt enkelt inte haft tid, så måste man motionera utan musik, vilket för många kan påverka motivationen mycket drastiskt på ett negativt sätt. Idag kan man dock snabbt rädda situationen genom att ha med sig en bra och effektiv powerbank som dessutom har fördelen att man kan ladda andra föremål med det, till exempel surfplattan eller mobilen. Gör man det bara till en vana att alltid ha sin powerbank laddad och tillgänglig behöver man aldrig oroa sig för att förlora sin musik.

Det finns både in-, on- och over-ear hörlurar i den trådlösa kategorin och med det menar man att hörluren antingen sitter i örat som en liten plugg, att det sitter platt på örat eller att det sitter som en sugkopp över hela örat. Medan det sistnämnda alternativet ger det absolut bästa ljudet, inte minst då det isolerar örat från alla yttre ljud, är det inte att föredra om man planerar att springa eller promenera utomhus, då man inte kan höra viktiga saker som trafik och andra fotgängare. En in-ear hörlur är å andra sidan lättare att röra sig med men kan å andra sidan också ljudisolera örat så mycket att man åter igen inte hör sin omgivning. Därför kan en on-ear faktiskt utgöra det bästa alternativet, även om själva ljudkvaliteten ibland kan vara något sämre.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>