Sovhörlurar

Stör du dig också på din partners snarkningar, eller tycker du bara om att få en lugn, avkopplande stund precis innan du somnar? Lösningen kan heta sovhörlurar och är ett bra alternativ till vanliga öronproppar. Sovhörlurar stänger ute irriterande ljud samtidigt som de kan förse dig med sköna stunder av ljudbokslyssnande eller en trevlig podcast strax innan du sluter ögonen. Sovhörlurar finns även integrerade i ett pannband som kan fungera bra både till ett träningspass eller som ögonbindel och sovmask. De laddas trådlöst med Bluetooth. En alltiallopryl som passar till många ändamål, helt enkelt!

SleepPhones historia

Sovhörlurar eller SleepPhones som de kallas på engelska, är ett varumärke som har specialiserat sig på att tillverka hörlurar just för sömn och avkoppling. Dock kan dessa hörlurar även användas till många andra syften som en stund i hängmattan eller till ett tufft träningspass. SleepPhones började sin historia redan 2007 när en amerikansk kvinna med rötter i Asien, uppfann ett par fenomenala hörlurar till patienter och gamers som efter utdragna spelsessioner hade svårt att varva ned och somna. Från början var det dock hon själv som låg vaken efter långa telefonsamtal från patienter som ringde henne om nätterna att hon hade svårt att somna. Hon försökte då att lyssna på musik för att komma till ro.

Namnet på företaget hette AcousticSheep vilket lite skämtsamt kan föra tankarna till räknande av får. Kvinnan som är läkare funderade på hur man skulle kunna göra hörlurar smidigare för sömn. Dåtidens hörlurar var alldeles för otympliga för att få personen att lägga sig tillrätta och koppla av.

Resultatet blev ett mjukt och behagligt pannband med integrerade hörlurar som sitter fast i öronen och som inte skaver när du ligger ned och trycker ansiktet eller örat mot kudden. SleepPhones är ett amerikanskt företag som från början sålde hörlurarna i USA. Du kan fortfarande köpa dem därifrån eller handla på plats om du befinner dig på amerikansk mark. Ofta är priset något billigare också så se till att växla pengar på forex.se innan du reser.

Mjuka och sköna att använda

Sovhörlurarna finns i olika exemplar och det finns numera även ett flertal företag som kopierar eller inspireras av SleepPhones och tillverkar sina egna modeller. Den gemensamma nämnaren är dock att de känns skonsamma mot örat och att de inte glider ur när du rör dig i sängen på natten. På grund av det smarta pannbandet är det även mycket praktiska när det gäller träning och många gillar att använda pannbandet som svettband samtidigt som de lyssnar på musik under passen. Du kan avlägsna hörlurarna när du vill tvätta pannbandet i senare skede eller också kan du köpa två par hörlurar och använda det egna till insomnandet och det andra till annan aktivitet. Priset är inte speciellt högt – ca 400 – 500 kronor. Samma företag har även tillverkat Runphones som är gjorda för dig som springer mycket.

Det finns även många andra prylar som kan få dig att falla i sömn fortare. Även sömnappar går att ladda ned.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>