Smarta funktioner i hörlurar

Hörlurarnas huvudfunktion är givetvis att producera så bra ljud som möjligt. Ändå är det inte det enda som dagens hörlurar är kapabla till. Faktum är att de nyaste modellerna har flera smarta funktioner som underlättar ditt musiklyssnande. Med några enkla hjälpmedel blir det enklare att manövrera dina prylar och se till att du får perfekt ljud när du vill. Du behöver inte heller betala flera tusen kronor för att få hörlurar med hög användarvänlighet. Numera finns det hörlurar i alla prisklasser för att alla konsumenter ska ha chansen att hitta sin favorit.

En funktion hos hörlurar som gör en reell skillnad för ljudet är bullerdödandet. Den här funktionen kallas för noise-cancelling på engelska och tanken är att de ska utradera störande oljud för att på så sätt få fram ett bättre ljud åt dig som lyssnare. Tekniken som används är vanligen ett ljud som sänds ut på en frekvens där det endast plockar bort andra störande inslag utan att påverka ljudbilden själv. Det är en funktion som passar utmärkt i stökiga miljöer som på ett flygplan eller vid en byggarbetsplats. Då slipper du nämligen höja volymen till skadliga nivåer och kan istället njuta av musiken eller ljudboken i normal ljudvolym med bibehållen ljudkvalitet.Smarta funktioner i hörlurar 2

Andra funktioner har inte lika mycket med ljudkvaliteten att göra som med en övergripande upplevelse av musiklyssnandet. Ett exempel på det är swipe-funktionen som finns installerad på den klassiska UrbanEars-modellen Plattan i dess senaste version. Den gör det möjligt att styra volymen och byta låt genom att dra fingret över skärmen i det ena örat, vilket betyder att du slipper sträcka dig efter fjärrkontrollen eller mobilen när du vill styra musiken. På så sätt sparar du både tid och energi samtidigt som du enklare kan bläddra bland dina favoritlåtar.

Dagens hörlurar kan användas i många olika syften. Vissa passar bäst för att koppla in direkt i mobilen och slå på Spotify när du åker till jobbet eller väntar på bussen medan andra hörlurar har tagits fram för att användas i mer kraftfulla musikanläggningar som en proffsstudio. I de flesta fall går det också att koppla hörlurarna till TV:n när du vill ha bättre ljud på film och sport hos exempelvis c more.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>