Hörlurar för mobilen

Det är länge sedan mobilen bara var ett verktyg vi använde för att kunna ringa. Nu är våra mobiltelefoner navet i våra digitala liv. Du använder telefonen för att både jobba, skriva, prata, spela, lyssna på musik och kolla på film. Därför är det viktigt de hörlurar du väljer fungerar för många olika ändamål och att de passar både din mobil och din livsstil. Trådlösa hörlurar använder bluetooth för att koppla upp till mobilen och de flesta smartphones har bluetooth som standard. För den som föredrar att koppla in lurarna i mobilen med sladd är 3,5 mm standard. Nyare iPhones har frångått detta och har bara uttag för Lightning-tillbehör. För den som vill använda hörlurar med 3,5 mm tillsammans med sin iPhone finns adaptrar att använda. Det finns med andra ord nästan oändliga valmöjligheter men vissa lurar passar bättre för vissa typer av användare.

Brusreducerande för pendlaren

För den som pendlar eller reser mycket är brusreducerande hörlurar guld värt. Den här typen av hörlurar kan reducera ljudet från omgivningen med upp till 95% och är ett utmärkt val för den som till exempel vill koncentrera sig på jobb under en tåg eller flygresa. Bäst ljudreducering ger slutna over-ear varianter med aktiv brusreducering. De rekommenderas dock inte för den som rör sig mycket till fots eller på cykel av förklarliga skäl. Noise cancelling hörlurar som har aktiv brusreducering behöver laddas med jämna mellanrum för att fungera.

Bra mikrofon för jobbsnackaren

För den som använder mobilen som arbetsverktyg är ett företagsabonnemang hos Telness och ett bra headset ett måste. Speciellt viktigt är att jämföra och testa mikrofonen eftersom det är den som kommer att avgöra ljudkvalitén hos den som tar emot samtalet. Om du använder headset under stora delar av dagen blir också komforten viktig. Välj trådlöst med så låg vikt som möjligt.

In-ear för den som tränar

För den som har en aktiv fritid är vattentäta trådlösa in-ear hörlurar ett bra alternativ. Det viktigaste att tänka på vid köp av den här typen av hörlurar är att testa sig fram. Eftersom lurarna placeras inne i örat måste de passa bra för att de ska vara bekväma och sitta kvar under hela träningspasset. För finsmakaren finns möjlighet att få in-ear hörlurar som är skulpterade efter det egna örats anatomi.

Extra bas för musikälskaren

För den som använder mobilen för att lyssna på musik är bra hörlurar a och o för att få en så bra ljudupplevelse som möjligt. Over-ear hörlurar har oftast större dynamiskt omfång och bättre bas än in-ear. Generellt blir ljudet också bättre med dyrare lurar eftersom de utrustas med elektrostatiska eller orthodynamiska element som erbjuder en mer högupplöst musikupplevelse. Fördelen med att ha musiken i mobilen är att du alltid kan testa lurarna tillsammans med din favoritmusik innan köp.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>